vrijdag, 14. april 2006 - 11:13

Aanhoudingen wegens diefstallen

Enschede

De politie heeft naar aanleiding van een onderzoek terzake diefstal,drie verdachten aangehouden. De eerste aanhouding vond plaats op maandag 10 april van een 48 jarige man uit Raalte ter zake heling. Bij de 48 jarige werden een fiets en snorfiets aangetroffen welke van diefstal afkomstig waren. De fiets bleek gestolen vanaf het Miroterrein aan de Gronausestraat in Enschede op 25 februari jl. De snorfiets was eind februari/begin maart weggenomen vanuit een carport aan de Tubantiastraat in Enschede. De 48 jarige verdachte werd in verzekering gesteld en ingesloten voor verhoor. De politie nam de goederen in beslag en stelde een nader onderzoek in.

Uit dit onderzoek kwam de betrokkenheid van een 30 jarige Enschedeër aan het licht.
De politie hield deze 30 jarige verdachte en zijn 33 jarige medebewoonster op dinsdag 11 april aan. Bij het onderzoek in de woning van de verdachten vond de politie meerdere attributen bestemd voor de handel in drugs, zoals een weegschaal, verpakkingen en enkele resten van vermoedelijk cocaïne en nam deze in beslag.
In een garagebox aan de Grote Beerstraat in Enschede, eigendom van de 30 jarige verdachte, trof de politie nog eens een fiets, een buitenboordmotor en een scooter aan. Deze waren allemaal van diefstal afkomstig en zijn inbeslag genomen.
De 48 jarige verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld.
De 30 en 33 jarige verdachten zijn in verzekering gesteld en ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):