maandag, 6. november 2006 - 14:17

Aanleg paddenpoel ter versteviging natuurwaarde

Renkum

Wethouder D. van Uitert gaf maandag 6 november het startsein tot de aan-leg van een paddenpoel en zal hiervoor zelf de spade ter hand nemen. Gemeente Renkum start met de aanleg van deze waterpoel in het noordelijk deel van de Bilderbergbossen.

Dit deel van de Bilderberg is binnen het Bosbeleidsplan aangewezen als natuurzone. De aanleg van een paddenpoel dient ter een versteviging van de natuurwaarde voor de flora- en fauna in dit gebied. De aanwezigheid van een dergelijke poel zal een bevordering van de flora bewerkstelligen zoals, bieze, wilde iris en watermunt. Ook voor de fauna is de aanwezigheid van water op de relatief droge gronden van de Bilderberg een welkome aanwinst.

Naast padden valt te denken aan vogels en reptielachtige zoals salamanders en ringslangen. Overige dieren in de Bilderbergbossen zoals reeën kunnen de poel gebruiken als drinkplaats in droge periodes. De locatie van de paddenpoel is zo gekozen dat bij hevige regenval het water hierin stroomt door het hoogteverschil.
Provincie:
Tag(s):