woensdag, 14. juni 2006 - 17:33

Aanrander van jonge meisjes opgepakt

Brunssum

De politie heeft een 32-jarige Brunssummer aangehouden die ondermeer wordt verdacht van drie aanrandingen. De man werd afgelopen maandag in Klimmen in zijn auto aangetroffen en aangehouden. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid voor de officier van justitie. Dit meldt de politie vandaag.

Op Eerste Paasdag sprak de verdachte op de President Kennedysingel een 12-jarig meisje aan, die daar met haar hond wandelde. De man wordt ervan verdacht dat hij bij dit slachtoffer een aanranding pleegde.

De man wordt bovendien verdacht van soortgelijke feiten in respectievelijk het Duitse Huckelhoven en in Vlodrop. Ook daar waren de slachtoffers meisjes van 12 en 14 jaar die met hun hond aan het wandelen waren. Bovendien wordt de man verdacht van het feit dat hij het Duitse meisje probeerde mee te nemen in zijn auto.

Nadat de Duitse politie op 3 mei de media over deze zaak hadden geïnformeerd, zond SBS-6 de volgende dag een reportage daarover uit. Hierin werd een foto van de man getoond, waarop te zien was dat hij bij een tankstation een donkerkleurige BMW aan het aftanken was. Een Nederlandse getuige meldde zich en zei deze man te kennen.

Deze getuigenis leidde uiteindelijk tot de opsporing van de verdachte. Het kenteken op zijn auto bleek vals te zijn. De verdachte heeft inmiddels de drie genoemde zaken bekend en zowel de Duitse als de Nederlandse politie onderzoeken of de man meer soortgelijke feiten heeft gepleegd.
Provincie:
Tag(s):