dinsdag, 10. oktober 2006 - 17:51

Aanrijding door levensgevaarlijke capriolen

Bornerbroek

Een 58-jarige man uit Holten veroorzaakte door zijn levensgevaarlijke rijgedrag een aanrijding op de A1 ter hoogte van Bornerbroek. De man reed op maandag 9 oktober omstreeks 19.50 uur in zijn personenauto over de A1, komende uit de richting Enschede. Voor hem reden vier vrachtwagens en de 58-jarige wilde deze gaan inhalen.

Nadat hij de eerste vrachtwagen had ingehaald, stuurde een onbekend gebleven vrachtwagenchauffeur zijn voertuig naar links om de voor hem rijdende vrachtwagen in te halen.
Op dat moment stuurde de 58-jarige zijn auto naar rechts, reed vervolgens met onverminderde snelheid de vluchtstrook op en haalde daar twee vrachtwagens rechts in.

Na deze inhaalmanoeuvre zag de 58-jarige dat er een gat van 10 tot 15 meter vrij was. Hij stuurde weer de rijstrook op en raakte daarbij de achterzijde van een voor hem rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 27-jarige Almeloër. De personenauto liep daarbij zware schade op.

De 58-jarige bestuurder bleef bij deze aanrijding ongedeerd. De politie nam het kentekenbewijs deel I in en maakt proces-verbaal op wegens gevaarlijk rijgedrag.
Provincie:
Tag(s):