maandag, 18. december 2006 - 16:12

Aanrijding met dodelijke afloop; veroorzaker aangehouden

Weerselo

Maandagmorgen deed zich om 08.00 uur een ernstige aanrijding voor op de Bornsestraat in Weerselo. Toen de politiemensen, samen met een ambulance, ter plaatse kwamen troffen ze twee zwaar beschadigde voertuigen aan en bleek dat de bestuurder van een van de auto’s, een 34-jarige man uit Reutum, reeds ten gevolge van het ongeval was overleden.

Uit een eerste onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffer over de Bornsestraat reed komende uit de richting Weerselo. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 20-jarige automobilist uit Saasveld, om nog onduidelijke reden kwamen de beide voertuigen met elkaar in aanraking.
Nader onderzoek door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de Politie Twente zal hier duidelijkheid over moeten geven.

Bij de 20-jarige bestond het vermoeden dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Aan het bureau werd dit later bevestigd toen de ademanalyse 1.22 promille uitwees. Hij is daarop ter zake dood door schuld aangehouden en is ondertussen voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten.
Provincie:
Tag(s):