vrijdag, 27. oktober 2006 - 13:17

Aanrijding met trein klonk als muziek in zijn oren

Almelo

De politie kreeg donderdagavond rond 21.45 uur een melding dat op de Nieuwstraat in Almelo een bromfietser onder de trein was gekomen. Agenten troffen de 19-jarige Almelose bestuurder in een ambulance aan. Hij bleek, afgezien van een pijnlijk been, geen verwondingen te hebben opgelopen.

De jongen was op zijn brommer vanuit de Ambtstraat aan komen rijden, nam de bocht naar rechts en stak schuin het spoor over. Plotseling zag hij van rechts een trein komen die in de richting van station Almelo reed. De bromfietser gaf vol gas in de hoop de trein voor te kunnen blijven. De machinist zette de snelrem in werking, maar kon niet voorkomen dat de jongen door de trein werd geraakt. De jongen kwam ten val maar liep geen noemenswaardig letsel op.

Uit een door de politie ingesteld onderzoek kwam naar voren dat de slagbomen, de rood knipperende verlichting en de waarschuwingsbellen allen op een juiste wijze hadden gefunctioneerd.

De bestuurder van de bromfiets bleek met luide muziek in zijn oren te hebben gereden en daarom het geluid van de bellen waarschijnlijk niet gehoord te hebben. De politie heeft de zaak voor verdere afwikkeling aan de spoorwegpolitie overgedragen.
Provincie:
Tag(s):