woensdag, 25. oktober 2006 - 17:20

Aanrijding op N281 leidt tot verkeerschaos

Heerlen

Woensdagmorgen vonden er omstreeks 07.00 uur op de N281 in Heerlen kort na elkaar enkele aanrijdingen plaats waarbij in totaal drie personen gewond zijn geraakt. De slachtoffers zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Bij de aanrijdingen waren in totaal 13 auto’s betrokken.

Aanleiding van de ongevallen was een aanrijding tussen een auto die vanaf een benzinetankstation wegreed in de richting Geleen, waardoor een andere automobilist moest uitwijken, in een slip raakte en tegen de vangrail belandde.

Op de file die daardoor ontstond botste even later een ander auto, omdat de bestuurder van die auto de file te laat opmerkte. Door de aanrijding schoven twee andere auto’s tegen elkaar. De bestuurder die deze aanrijding veroorzaakte werd overgebracht naar het ziekenhuis. Van hem werd in verband naar mogelijk alcoholgebruik, een bloedproef genomen.

Op de rijbaan Geleen-Bocholtz, ontstonden vervolgens twee kopstaart aanrijdingen omdat automobilisten naar de ravage op de andere rijbaan keken.

Omstreeks 08.00 uur ontstond weer een kopstaart aanrijding op de rijbaan Bocholtz – Geleen, waarbij drie auto’s waren betrokken. Dit ondanks dat er een agent op de motor met blauw zwaailicht het verkeer waarschuwde voor de file. Van deze aanrijding werden twee bestuurders voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

In verband met de veiligheid werd de N281 afgesloten en het verkeer ter hoogte van het klaverblad Bocholtz omgeleid. Deze omleiding werd omstreeks 09.00 uur opgeheven.
Provincie:
Tag(s):