maandag, 13. maart 2006 - 17:46

Aanrijding tussen auto en taxibus met kinderen

Wijchen

Maandag rond 08.00 uur vond op de kuising Drutenseweg en de Torenstraat in Wijchen een aanrijding plaats tussen een personenauto en een taxibus. In de bus zaten behalve de chauffeur, zes kinderen afkomstig uit diverse plaatsen in de omgeving. Zij werden opgevangen door omstanders.

De chauffeur van de taxibus, een 72-jarige Nijmegenaar, reed vanuit Balgoij over de Torenstraat. Op het kruispunt met de Drutenseweg verleende hij vermoedelijk geen voorrang aan een van rechts komende 56-jarige bestuurder van een personenauto uit Wijchen. De hulpverleningsdiensten gingen meteen ter plaatse.

Omstanders hebben de kinderen geholpen om de bus uit te komen. Zij werden met zorg opgevangen op een adres in de omgeving.

De 72-jarige bestuurder van de taxibus zat bekneld in zijn voertuig. Hij is door de brandweer uit het voertuig gehaald en met divers letsel per ambulance naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis overgebracht. De Wijchenaar werd na bezoek aan de huisarts, vermoedelijk met kneuzingen, naar het ziekenhuis doorverwezen. Ook een van de kinderen werd ter controle, naar een ziekenhuis vervoerd.

Agenten hebben de ouders van alle kinderen in kennis gesteld. De kinderen zijn vervolgens door hun ouders opgehaald of, in een enkel geval, eerst naar school gebracht waar zij later werden afgehaald.

Het team Verkeersongevallenanalyse heeft op de plaats van het ongeval een sporenonderzoek verricht. Ook zal aan beide voertuigen nader technisch onderzoek plaatsvinden. De politie heeft diverse getuigen en betrokkenen gesproken. De weg werd vanaf de Graafseweg/Drutenseweg voor alle verkeer afgesloten. Ook de toegang vanaf de Balgoijseweg werd afgesloten. Rond het middaguur waren beide voertuigen weggetakeld en kon de weg weer worden vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):