donderdag, 2. november 2006 - 19:07

Aanrijding tussen brandweerauto en bedrijfsbusje

Almelo

Donderdagmiddag vond om ongeveer 13.45 uur in Almelo een aanrijding plaats tussen een brandweervoertuig en een bedrijfsbusje. Bij de aanrijding vielen twee licht gewonden. De politie is nog op zoek naar getuigen.

De bestuurder van het brandweervoertuig, een 27-jarige brandweerman uit Almelo, reed met zijn voertuig, met optische en geluidssignalen, over de Sluitersveldssingel in Almelo en wilde linksaf de van Rechteren Limpurgsingel oprijden in de richting van Vriezenveen.

De brandweerman was op weg naar een melding van een gaslek in Den Ham. Hij reed met gepaste snelheid de kruising op omdat hij door rood moest rijden. Voertuigen stopten om hem voorrang te verlenen met uitzondering van een 24-jarige man uit Albergen, die rijdend over de van Rechteren Limpurgsingel, vermoedelijk de brandweerauto te laat zag en niet meer kon stoppen. Een aanrijding was het gevolg.

De 24-jarige bestuurder werd waarschijnlijk het zicht ontnomen door een witte bestelbus die voor hem over de rechter rijstrook reed. Door de aanrijding raakten beide bestuurders licht gewond, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De twee voertuigen waren zodanig beschadigd dat ze zijn afgesleept. De kruising is enige tijd afgezet geweest waardoor het verkeer de nodige hinder ondervond.

De politie wil graag in contact komen met in ieder geval de bestuurder van de witte bestelbus die op de rechter rijstrook van de van Rechteren Limpurgsingel heeft gereden. Hierdoor zou de 24-jarige het zicht ontnomen kunnen zijn op de langzaam met optische en geluidssignalen door rood licht rijdende brandweerauto. Hij of zij wordt, evenals andere getuigen, verzocht contact op te nemen met de politie Twente afdeling Almelo in Almelo en te bereiken onder nummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):