vrijdag, 20. oktober 2006 - 9:33

Aanrijdingen met herten

Noordwijk

Donderdagmorgen 19 oktober rond 07.15 uur werd op de Provincialeweg N206 tot twee keer toe een plotseling overstekend hert aangereden. Bij de tweede aanrijding overleed het dier. Een 60 jarige automobilist uit Den Haag kreeg de schrik van zijn leven toen hij plosteling twee herten de weg op zag komen.

Ondanks krachtig remmen raakte hij één van de dieren. Beiden gingen er vandoor. Eén van de dieren belandde op de andere rijbaan waar het werd aangereden door een 37 jarige automobiliste uit Noordwijk. Die aanrijding was voor het dier fataal. De automobilisten bleven ongedeerd. De materiele schade was groot.

Rond 11.15 uur kreeg de politie de volgende melding dat een hert was aangereden. Ditmaal gebeurde dit op de Paralell Boulevard waar een 31 jarige automobilist het plotseling overstekende dier niet kon ontwijken. De auto liep daardoor schade op. Of het dier gewond is geraakt is niet bekend omdat het na de aanrijding wegrende.
Nu het bronsttijd is krijgt de politie meer meldingen van plotseling op de weg verschijnende herten en vraagt weggebruikers daarmee rekening te houden.
Provincie:
Tag(s):