vrijdag, 22. december 2006 - 11:14

Aanwijzingen voor terugkeer Beatrix naar Lage Vuursche

Lage Vuursche

Er gaan al een lange tijd ‘koninklijke geruchten’ de ronde in het kleine dorpje Lage Vuursche midden in de bossen tussen Baarn en Hilversum. Begin dit jaar werd opdracht gegeven om kasteel Drakensteyn te renoveren en geschikt te maken voor permanente bewoning.

Ook heeft Staatsbosbeheer een stuk bos afgestaan, zodat de Koninklijke Marechaussee er een nieuwe kazerne kan bouwen om het terrein 24 uur per dag te bewaken. De bewaking is nodig in verband met de verhuizing van een lid of leden van het koninklijk huis naar Lage Vuursche.

Tevens zijn voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van een 3,5 meter hoog hek. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat koningin Beatrix in de toekomst meer tijd wil doorbrengen op kasteel Drakensteyn. Op de vraag of het om een permanente verhuizing gaat en wanneer het kasteel bewoond gaat worden geeft de Rijksvoorlichtingsdienst geen antwoord.

Ook geeft de RVD geen antwoord op de vraag of er een troonopvolging aan zit te komen nu sprake is van een toekomstige verhuizing naar Lage Vuursche. Beatrix heeft met haar gezin lange tijd op Drakensteyn gewoond. Toen zij 25 jaar geleden koningin werd verhuisde de vorstin met haar gezin naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.
Provincie:
Tag(s):