vrijdag, 6. oktober 2006 - 10:52

Aardappelloods door brand verwoest

Aalsmeer

Donderdagavond rond 19.00 uur rukte de brandweer met groot materieel uit naar een brand in een loods aan de Herenweg in Aalsmeer. Het bleek te gaan om twee 'geschakelde' loodsen. In een van de loodsen woedde een grote brand, die aan de achterzijde uitslaand was en zorgde voor een hevige rookontwikkeling.
Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen.

In de naastgelegen woning trof de brandweer een vrouw aan, die zij in veiligheid hebben gebracht. De woning is verder niet bedreigd geweest door de brand. De brandende loods, die gevuld was met pallets met aardappelen en ander klein materiaal, brandde geheel uit. De brandweer heeft de andere loods kunnen behouden.

De politie sloot een groot deel van de Herenweg af en omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Rond 20.15 uur had de brandweer de vuur onder controle. De nablussingswerkzaamheden namen nog geruime tijd in beslag.

Bij de brand is asbest vrijgekomen, een Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer heeft gecontroleerd tot waar de asbest zich heeft verspreid, waarbij is geconstateerd dat het niet verder gekomen is dan het terrein waarop de woning en loodsen zich bevonden. De politie gaat onderzoek verrichten naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):