vrijdag, 17. maart 2006 - 18:43

Acht aanhoudingen in drugsonderzoek

Heerde

Naar aanleiding van een onderzoek naar drugsgebruik onder jongeren in Heerde en omgeving, heeft de recherche en het politieteam Heerde, in nauwe samenwerking met de wijkagent van Heerde, donderdagmiddag (16/3) acht verdachten op heterdaad aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats op de parkeerplaats aan de Brandstraat in Heerde.

De verdachten zijn 6 mannen en twee meisjes. Zij zijn afkomstig uit Heerde, Wapenveld en Epe. Enkele van hen zijn minderjarig. Zeven van hen zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. Een 19-jarige mannelijke verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Hij zal naar verwachting volgende week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie trof bij de aanhouding van de 19-jarige verdachte een wapen (luchtdrukpistool) aan. Bij de doorzoeking van de woning van deze 19-jarige verdachte werd een geringe hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

Het wapen en de drugs zijn in beslag genomen. Het onderzoek wordt voorgezet. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.
Provincie:
Tag(s):