zondag, 19. november 2006 - 14:49

Acht aanhoudingen na voetbalwedstrijd

Zwolle

Vrijdagavond na afloop van de voetbalwedstrijd FC Zwolle - AGOVV deden zich op de Ceintuurbaan ongeregeldheden voor. Ook moesten de twee bussen die de bezoekers vervoerden stoppen omdat er een steen tegen een van de bussen was gegooid. De achter de bussen rijdende personenauto’s kwamen daardoor eveneens tot stilstand.

De inzittenden van een personenbusje stapten uit waarna een vechtpartij ontstond tussen hen en de Zwolle supporters. Hierbij werd er met bierflesjes vanuit het personenbusje gegooid. Vervolgens reed het busje weg in de richting Rijksweg A28.

Op de Rijksweg A50 werden de inzittenden van het busje door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau te Zwolle. Daar zijn zij voor nader onderzoek ingesloten. Er werden in totaal acht personen aangehouden. Een van de verdachten liep tijdens de vechtpartij een gebroken neus op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Zaterdag bleek uit onderzoek dat niet alle acht personen waren betrokken bij de vechtpartij. Een 45-jarige Zwollenaar, een 26-jarige man uit Apeldoorn, een 27-jarige man uit Apeldoorn en een 22-jarige man uit Naarden bekenden te hebben geslagen.

Alle verdachten zijn in de loop van zaterdag heengezonden.
Provincie:
Tag(s):