donderdag, 10. augustus 2006 - 16:21

Acht agenten ingezet voor Duitse nepoverval

Blerick

De politie heeft woensdagavond met getrokken pistool ingegrepen bij een overval op het bedrijventerrein aan de Tasmanweg in Blerick. Achteraf bleek het te gaan om een nepoverval. Vier Duitse mannen haalden daar een grap uit met een vriend van hen die jarig was.

Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie een melding dat er op de Columbusweg enkele mannen met bivakmutsen op bij een bedrijf stonden. Acht agenten in burger gekleed namen meteen poolshoogte. Zij zagen op de Tasmanweg dat één van de mannen (een 21-jarige man uit Nettetal) een pistool in zijn handen had. Daarop trokken de agenten hun dienstpistool en sommeerden hem dat hij het pistool moest laten vallen. Vervolgens riepen de agenten dat de mannen op de grond moesten gaan liggen, waarna ze alle vijf werden aangehouden. Het door de man getoonde wapen bleek een speelgoedpistool te zijn.

Het jarige slachtoffer van deze grap, was een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Vierssen. Hij had opdracht gekregen om een oplegger op te halen van het bedrijventerrein. Op het moment dat de man achter de vrachtwagen bezig was, stapte de 21-jarige man met het pistool in de cabine. Toen deze man het portier dichttrok kreeg het slachtoffer argwaan en liep naar de voorzijde van zijn auto. Toen hij in de cabine keek en het pistool op hem werd gericht, rende hij weg. Op dat moment reed de truck een paar meter vooruit. Het slachtoffer dacht dat de vrachtauto werd gestolen.

De politie heeft de mannen op het bureau vermanend toegesproken en maakt proces-verbaal op. Daarna zijn ze in vrijheid gesteld. Tijdens het verhoor bleek er sprake van een tweede neppistool. Toen agenten met de mannen terug gingen naar de vrachtauto bleek dat daarin was ingebroken. Het neppistool was verdwenen.
Provincie:
Tag(s):