dinsdag, 8. augustus 2006 - 12:57

Acht kinderen betrokken bij twee aanrijdingen

Roermond

Bij twee ongevallen in Roermond en Well zijn dinsdag in totaal 8 kinderen betrokken geraakt. Bij een ongeval op de Leropperweg in Roermond tussen een caterpillar en een personenauto raakten dinsdagochtend drie kinderen en drie volwassen vrouwen gewond. De 27-jarige bestuurster van de auto uit Heythuysen is met hersenletsel overgebracht naar het azM in Maastricht. De drie kinderen, een jongen van 15 jaar en twee meisjes van 5 en 2 jaar, hun 28-jarige moeder (uit Neerkant) en een 53-jarige vrouw eveneens uit Heythuysen werden met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond. Vervolgens werd het 5-jarige meisje alsnog naar het academisch ziekenhuis in Maastricht vervoerd.

Het ongeval gebeurde op de kruising met de bouwplaats van de A73 tunnel. Een caterpillar (vrachtwagen voor wegwerkzaamheden) wilde de voorrangsweg oversteken en heeft de personenauto vermoedelijk geen voorrang verleend, zo meldt een woordvoerster van de politie.

Vanwege de beknelling van meerdere inzittenden werden naast meerdere ambulances, ook de traumahelikopter ingezet. Het team heeft assistentie verleend, maar de slachtoffers konden uiteindelijk allen met de ambulance worden veroverd.

De politie is een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak van het ongeval. De 55-jarige vrachtwagenchauffeur is naar het politiebureau meegenomen voor verhoor.

Ook in Well zijn een 9-jarige meisje en haar 44-jarige moeder uit Swolgen dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. Twee andere kinderen van de vrouw raakten niet gewond.

Kort na 13.30 uur werd het voertuig van de vrouw op de Wezerweg aangereden door een bestelauto, die vermoedelijk ook geen voorrang verleende. In de bestelauto zaten naast de 38-jarige bestuurder uit Bergen ook nog twee kinderen. Zij raakten niet gewond bij de aanrijding.

Het 9-jarig meisje is met de traumahelikopter overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.
Provincie:
Tag(s):