dinsdag, 17. oktober 2006 - 11:29

Acht straatrovers opgepakt

Leeuwarden

De politie heeft met de aanhouding van acht jongeren uit Leeuwarden vier straatroven opgelost. Op zaterdag 23 september werden twee jongens van 14 en 15 jaar uit Leeuwarden op het bruggetje tussen het Waagplein en het Herenwaltje beroofd van hun mobiele telefoons. Ook werd van de jongens een portemonnee, een trui en sieraden afgenomen. De beroving werd uitgevoerd door tenminste twee tot drie jongeren.

Eén van de slachtoffers herkende één van zijn belagers. Het bleek te gaan om een 15-jarige jongen uit Leeuwarden, die op woensdag 27 september door de politie werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat er nog twee jongens van 14 en 15 jaar uit Leeuwarden betrokken waren geweest bij deze straatroof. Ook zij werden aangehouden.

Uit verder onderzoek kwam naar voren dat deze drie verdachten deel uitmaakten van een groep van acht jongeren. De groep bleek bij nog een aantal straatroven in Leeuwarden betrokken te zijn geweest, waarop ook de overige vijf jongeren uit deze groep ook werden aangehouden.

Tijdens de verhoren bekenden ze op vrijdag 22 september op de Nieuwestad een 33-jarige Leeuwarder van zijn net gepinde geld te hebben beroofd en op zaterdag 23 september in de Prinsentuin een 14-jarige inwoner van Leeuwarden van zijn mobiele telefoon beroofd. In datzelfde weekend beroofden ze in de omgeving van het station Leeuwarden een man van zijn mobiele telefoon. Van deze beroving werd geen aangifte gedaan. De politie roept het slachtoffer op om alsnog aangifte te komen doen.

Tegen alle acht verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De daders zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld, in afwachting van verdere strafvervolging.
Provincie:
Tag(s):