dinsdag, 21. november 2006 - 16:23

Acht verdachten plegen honderden woninginbraken

Regio

De Divisie Recherche van Politie Brabant Zuid-Oost heeft acht personen aangehouden die worden verdacht van (betrokkenheid bij) het plegen van enkele honderden woninginbraken en autodiefstallen. Het onderzoek werd uitgevoerd met de politiekorpsen Brabant-Noord en Limburg-Noord, onder leiding van het Openbaar Ministerie in ’s-Hertogenbosch.

Vier verdachten zijn mannen van Albanese afkomst. Ze zijn 26, 27, 30 en 33 jaar oud. Een vijfde verdachte is een man van 37 jaar met de Macedonische nationaliteit. De drie andere verdachten zijn vrouwen met verschillende nationaliteiten. De groepering pleegde de woninginbraken vanuit Limburg en sloeg met name toe in dorpen langs de snelwegen A67 en A73 in Zuidoost-Brabant, Noordoost-Brabant en Noord-Limburg. Ze werden maandagavond en dinsdagochtend op verschillende locaties aangehouden.

Het onderzoek is in eerste instantie in de zomerperiode opgestart door de recherche in Helmond. Toen de omvang van de zaak duidelijk werd, is het onderzoek uitgebreid. Daarbij werd een tiental rechercheurs ingezet.

De aangehouden mensen worden verdacht van enkele honderden woninginbraken die ze dit jaar zouden hebben gepleegd. Daarnaast zouden ze enkele tientallen auto’s hebben gestolen. Die werden meegenomen nadat de sleutels uit de woningen waren weggehaald. Ook is gebleken dat de daders niet schroomden om de slaapkamers van de slachtoffers te doorzoeken terwijl deze sliepen. Ze hadden het vooral gemunt op geld, sieraden, laptops, computers, camera’s en andere dure apparatuur. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):