woensdag, 8. februari 2006 - 13:52

Achtbaan met 'drop' van 7 meter in kerk

Amsterdam

De attractie The Amsterdam Dungeon, heeft haar deuren drie maanden geleden geopend voor het publiek. Ongelooflijk maar waar, maar de attractie bevindt zich in de Heilige Stede,een kerk op het Rokin. De attractie die verwijst naar de griezelige historische feiten van Amsterdam, heeft na een tour van 65 minuten, een Drop Ride in de koepel van de kerk. Boven 1500 graven is een achtbaan gebouwd met een val van 7 meter.

Nu drie maanden later is uit bezoekersenquête gebleken, dat 90% van de bezoekers de 'drop ride' (achtbaan) nu nog beangstigender vind. Vooral de onverwachte 'scares' van de Dungeon Keepers, de helpers van Reaper (Magere Hein) slaan goed aan.

Daarnaast is het bijna niet te visualiseren dat je je in een koepel van een kerk bevindt doordat de omgeving zo donker is. Pas nadat bezoeker hebben plaatsgenomen in het karretje wordt het duidelijk dat deze arme mensen zich bevinden tegenover de Reaper die ze zal veroordelen tot eeuwige verdoemenis in de hel. De Reaper is een skelet gehuld in een doodskleed, gewapend met een zeis, die de duisternis en de dood symboliseert.

De arme verworpelingen maken nu hun reis door de hel: hun noodlot tegemoet! Een reis waarvan de rillingen over je rug lopen....
Provincie:
Tag(s):