donderdag, 21. september 2006 - 15:59

Achterhoekse politie aanwezig op vliegveld Stadlohn

Winterswijk

Agenten van de Achterhoekse politie zijn de komende dagen aanwezig op de Open Dagen op het vliegveld Stadlohn, net over de Nederlandse grens. Men verwacht veel Nederlandse bezoekers en in het kader van de internationale samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse politie staat er een gezamenlijke politiestand.

Op vrijdag, zaterdag en zondag (22, 23 en 24 september 2006) zijn er op het vliegveld van Stadtlohn, vlakbij het in Duitsland gelegen Vreden open dagen met een vliegshow op zondag. Er zijn meerdere stands van allerlei instellingen en bedrijven die iets met de vliegerij te maken hebben.

Op vrijdag zijn de scholen voor het voortgezet onderwijs uit het grensgebied van Duitsland, maar ook van Nederland uitgenodigd om kennis te maken met vooral technische opleidingsmogelijkheden e.d.

Ook de Nederlandse politie zal samen met de Duitse politie een stand bemensen. Collega's van het team Winterswijk en het bureau werving nemen hieraan deel. Er zal een wervings-wagen van de politie NRW op de vrijdag en zondag aanwezig zijn.

Natuurlijk kan ook het op 1 september van kracht geworden Verdrag van Enschede ter sprake komen. In dat kader zal Leander Witjes, Coördinator Interregionale Betrekkingen op vrijdag vanaf 13.30 uur op het vliegveld aanwezig zijn om eventuele vragen van het publiek en media te beantwoorden.
Provincie:
Tag(s):