donderdag, 17. augustus 2006 - 21:37

Achtervolging door Zuid-Limburg eindigt in Maastricht

Maastricht

De politie heeft woensdag na een achtervolging door Zuid-Limburg een 32-jarige man aangehouden op de Akersteenweg in Maastricht. De achtervolging door de regio leidde onder meer door Voerendaal, Wittem, Eys en Ubachsberg.

Tijdens een snelheidscontrole in Heerlen kreeg de man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, een stopteken na een snelheidsovertreding. De man stopte en leek aanvankelijk mee te werken, maar toen hem naar zijn rijbewijs werd gevraagd, ging hij er met de auto vandoor. Hierdoor moesten twee agenten opzij springen om niet te worden aangereden.

Vervolgens werd door de politie de achtervolging ingezet. In Nyswiller slaagde de politie erin het voertuig klem te rijden. Toen een van de agenten naar de auto toeliep gaf de bestuurder plotseling gas en ging er vandoor. Daarbij reed hij tegen de politieauto aan, waarna hij wist te ontkomen.

Uiteindelijk werd de auto weer gezien in een file op de Akersteenweg in Maastricht. Twee politiepatrouilles slaagden er in de man opnieuw klem te rijden. In een laatste poging te ontkomen, reed de man met zijn auto tegen een stilstaande bestelbus aan, waarna hij uit zijn voertuig sprong en te voet verder vluchtte. Agenten slaagden erin hem vervolgens snel aan te houden.

De man wordt onder meer poging doodslag, aanrijding met materiele schade, het overtreden van de maximum snelheid en de diefstal van de auto ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):