vrijdag, 24. november 2006 - 12:54

Achtervolging oorzaak dodelijk ongeval Saasveld

Saasveld

Uit een ingesteld politieonderzoek blijkt een achtervolging de mogelijke oorzaak te zijn van het ongeval aan de Postweg in Saasveld op zondagmorgen 12 november jl. Daarbij kwam de bestuurder om het leven en rakketen twee anderen gewond. Zo laat het Openbaar Ministerie in Almelo vrijdag weten.

De toedracht lijkt als volgt: op een ‘Piratenfestival’ in een tent in een weiland in de omgeving van Saasveld ontstaat die zondagochtend een ruzie over een meisje. Buiten de tent gaat het handgemeen verder. De 3 slachtoffers vertrekken vervolgens samen in een auto. Zij worden achtervolgd door 2 andere auto’s met daarin de inmiddels aangehouden 4 verdachten.

Met hoge snelheid rijden de drie auto’s over donkere, smalle binnenwegen. In een S-bocht op de Postweg gaat het mis. De achtervolgde bestuurder raakt de macht over het stuur kwijt en botst tegen een boom. Alle drie de inzittenden raken bekneld in de auto, waarvan de motor al snel in brand staat. De 22-jarige bestuurder overlijdt ter plaatse en de andere twee passagiers (allebei 17 jaar) raken gewond.

De 4 verdachten (een 18-jarige man uit Enschede, een 21-jarige man uit Hertme, een 23-jarige man uit Saasveld en een 24-jarige man uit Borne) zitten in voorlopige hechtenis. Ze worden verdacht van doodslag op de bestuurder en poging doodslag op de 2 passagiers. Bij de poging doodslag speelt het in beknelde toestand in een brandende auto achterlaten van de slachtoffers en het niet inschakelen van hulpdiensten, terwijl er op dat moment geen andere hulp te verwachten was, een grote rol.

De 5e aangehouden verdachte is inmiddels weer op vrije voeten. Hij (een 19-jarige man uit Harderwijk) heeft even in een van de achtervolgende auto’s gezeten, maar zat niet in de auto op het moment van het ongeval. Hij blijft wel verdacht van betrokkenheid in deze strafzaak.

De officier van justitie gaat verder met het strafrechtelijk onderzoek.
Provincie:
Tag(s):