zaterdag, 18. februari 2006 - 8:17

Actie Preventief fouilleren in Den Haag geslaagd

Den Haag

In het gebied rondom om het Hollands Spoor heeft de Politie Haaglanden vrijdag een preventieve fouilleeractie gehouden. Tijdens de actie werd gelet op de aanwezigheid van verboden wapens. De politie heeft bij deze actie 37 wapens (messen, knuppels en traangas) en 26 gram cocaïne en heroine aangetroffen en in beslag genomen.

In totaal werden 30 personen aangehouden voor verboden wapenbezit, drugs en het rijden onder invloed. a-Select preventief fouilleren is bedoeld om geweldsincidenten te voorkomen en het wapenbezit terug te dringen. Tijdens de actie worden de locaties binnen het veiligheidsrisicogebied alswel de personen die zich binnen het gebied bevinden a-select uitgekozen.

Agenten controleren kleding, maar ook tassen, rugzakken en andere bagage op wapens. Ook worden scooters, auto’s en fiets(tassen) doorzocht. Aangetroffen wapens en andere gevaarlijke voorwerpen worden in beslag genomen. Het gaat dan onder meer om vuurwapens, munitie, stiletto’s, valmessen, vlindermessen, boksbeugels, wurgstokken en werpsterren.

Op 15 februari wees burgemeester Deetman van Den Haag het gebied rondom het Hollands Spoor voor zes maanden aan als veiligheidsrisicogebied. Daarmee heeft de politie de bevoegdheid gekregen om in dit gebied op bepaalde tijden preventief te fouilleren.
Provincie:
Tag(s):