dinsdag, 9. mei 2006 - 11:41

Actie tegen uit de kleren chatten

Zeeland

‘Laat je niet uit de kleren chatten’ is het thema van een actie waarbij ansichtkaarten en posters worden ingezet. Hiermee wil de GGD Zeeland jonge meiden waarschuwen voor misbruik via het internet. De GGD start deze actie, na een signaal van Politie Zeeland over het toenemend misbruik via internet in onze provincie.

Steeds vaker worden er foto’s of persoonlijke gegevens via het internet verspreid, waar men achteraf spijt van blijkt te hebben. De politie staat in dit soort zaken vaak machteloos, omdat de jonge meiden in eerste instantie zelf daaraan hebben meegwerkt. Hierdoor is er geen sprake van een strafbaarfeit. Vanaf 10 mei gaat de GGD Zeeland de kaarten en posters via de middelbare scholen verspreiden.

Op de ansichtkaart en poster staan tips om misbruik via het internet en een webcam te voorkomen. Enkele tips die op de kaart en poster gegeven worden zijn: geef nooit je ASL (Age, Sex, Location) en doe geen dingen die je in RL (Real Life) ook niet zou doen. Verder kunnen meiden via het emailadres jeugdinfo@ggdzeeland.nl vragen stellen aan jeugdverpleegkundigen van de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD.

De GGD Zeeland realiseert zich, dat alleen het verspreiden van ansichtkaarten en posters onvoldoende is en pleit er voor om veilig internetgebruik onder de aandacht van jongeren en hun ouders te brengen. Tevens is structurele aandacht voor het thema ‘Relaties en seksualiteit’ vanaf jonge leeftijd belangrijk. Alleen zo kunnen normen en waarden op dit gebied zich vormen. Ook het aangeven van je grenzen en respecteren van andermans grenzen.
Voor meer informatie kijk op: www.ggdzeeland.nl
Provincie:
Tag(s):