dinsdag, 14. maart 2006 - 11:27

Actie Vroege Vogels; 444 snelheidsovertreders

Regio

In de vroege ochtend van dinsdag 14 maart heeft de politie op grote schaal op snelheid gecontroleerd op het provinciale wegennet door de gehele provincie Utrecht. Tijdens deze controle tussen 05.00 uur en 09.00 uur zijn in totaal 7535 passanten gecontroleerd. Hierbij hielden 444 verkeersdeelnemers zich niet aan de toegestane snelheid. Uitschieter was een motorrijder die met 137 km/u op de N210 ter hoogte van Benschop de weg onveilig maakte. De motorrijder mocht direct zijn rijbewijs inleveren.

Daarnaast kregen zes automobilisten een bekeuring omdat zij inhaalden bij een doorgetrokken streep en twee vanwege het negeren van roodlicht. Eén bestuurder kreeg een bekeuring vanwege het beledigen van een politieagent, drie werden bekeurd vanwege niet-handsfree bellen, twee omdat zij op een busbaan reden en één vanwege rechts inhalen. De controles vonden plaats op wegen met ‘blackspots’ die richting Utrecht lopen, op de wegen waar geen actieve flitspalen staan en waarvan het de politie bekend is dat daar snel kan worden gereden.

De politie zette tijdens de actie vier stilstaande radarauto’s, vier onopvallende videoauto’s, twee opvallende surveillanceauto’s en één onopvallende surveillance auto in. De ‘vroege vogel actie’ was een samenwerking tussen de Regionale Verkeersdienst en het Bureau Verkeer Onder Controle van de Politie Utrecht.
Provincie:
Tag(s):