vrijdag, 22. september 2006 - 0:19

Actiedag 'Het nieuwe rijden'

Dalfsen

Vóór het gemeentehuis van Dalfsen stond donderdag een bus opgesteld met daarin een rijsimulator. Ruim zestig mensen hebben een simulatieritje gemaakt. De reacties waren enthousiast.


Voordat hij in de simulator stapte legde wethouder Goldsteen (verkeer) uit hoe met eenvoudige rijtechnieken al gauw 10% op het brandstofverbruik kan worden bespaard. Hiermee kan het milieu en tegelijkertijd de eigen portemonnee worden gespaard.

Door de instructeur werden duidelijke tips gegeven om het brandstofverbruik te verminderen. Daarnaast was er voorlichtingsmateriaal in het gemeentehuis. Tien inwoners maakten gebruik van de gratis rijvaardigheidstraining op sportpark Gerner. De training bestond uit een theoriedeel en de praktijkonderdelen bermoefening met slipmat en sturen en manoeuvreren.

De actiedag was georganiseerd naar aanleiding van de Week van de Vooruitgang (16 tot en met 22 september 2006). Dit is een door de Europese Unie ingestelde jaarlijks terugkerende week in september waarin milieu- en veiligheidsaspecten van verkeer en vervoer centraal staan. Dit jaar is het thema broeikaseffect. De autoloze zondag is de bekendste actie. De gemeente Dalfsen koosdit jaar voor een actiedag 'Het Nieuwe Rijden'. Meer informatie kijk op www.hetnieuwerijden.nl
Provincie:
Tag(s):