maandag, 24. juli 2006 - 17:32

Actiegroep 'Circusleed' voert protest bij Circus Renz

Amsterdam

Dinsdagavond 25 juli zal actiegroep CircusLeed op een ludieke wijze het lijden van circusdieren onder de aandacht brengen. Dit zal gebeuren tussen 18.30 en 20.00 uur op de Spaarndammerdijk in Amsterdam voor de poort van circus Herman Renz, dat vanaf 25 juli voorstellingen geeft in Amsterdam.

De actiegroep is van mening dat circusdieren te veel stress ondervinden en er daarom gewoon niet horen. Tijdens het protest zullen er ‘dieren’ in kooien zitten en zal er nagespeeld worden hoe dieren in circus Herman Renz en in andere circussen behandeld worden. Met dit protest wil de actiegroep het publiek informeren over hoe het leven van een circusdier is.

De actiegroep hoopt dat het gebruik van dieren in circussen uiteindelijk verboden zal worden. Circusdieren krijgen tijdens hun leven te maken met lange reistijden, veel stress, weinig ruimte en verveling. Hierdoor gaan de dieren stereotype gedragsafwijkingen vertonen. Dit uit zich in constant met het hoofd knikken of in het zwaaien met het gehele lichaam, zoals onder andere bij de olifanten van Herman Renz te zien is.

De actiegroep hoopt dat door dit protest het publiek zich meer bewust wordt van het dierenleed en dat men kritischer gaat kijken naar het gebruik van dieren in het circus.
Provincie:
Tag(s):