dinsdag, 25. april 2006 - 15:21

Actie's bij McDonald; FNV buiten de deur gezet

Hoorn

Verschillende filialen van de fastfoodketen McDonald in Noord-Nederland en in een filiaal in Hoorn hebben vandaag bezoek gehad van leden van de FNV Horecabond. Bezoekers en personeel werden door middel van actiemateriaal geinformeerd over het feit dat McDonald's de huidige, onfatsoenlijke horeca CAO hanteert voor zijn personeel. Zowel de dienstdoende medewerkers als de gasten konden de publieksvriendelijke actie zeer waarderen.

Op dit moment is er een CAO van kracht die de FNV
Horecabond, maar ook de CNV, niet ondertekend hebben. Zij vinden deze onfatsoenlijk en een minachting voor het horecapersoneel. Werkgeversorganisatie Koninklijk Horeca Nederland en de Unie hebben per 1 juli 2005 een horeca CAO afgesloten waar de horecawerknemers er op 25 punten op achteruit zijn gegaan, waardoor zij geen enkele financiële zekerheid meer hebben.

Zowel Koninklijk Horeca Nederland (KHN) als werkgever, maar ook de individuele leden van Horeca Nederland, zijn niet genegen om met de FNV Horecabond te praten over een geheel nieuwe CAO, danwel aanvullende arbeidsvoorwaarden per bedrijf. Zo ook fastfoodketen McDonald's.

Bij McDonald's Zwolle kon het campagneteam een discussie voeren met 3 filiaalmanagers over de huidige arbeidsvoorwaarden waarbij de managers zich verscholen achter het landelijke personeelsbeleid van McDonald's. Bij McDonald's Assen kregen de campagneleden te maken met een briesende manager die hen het pand uitzette en de politie erbij had gehaald.

Nu er dus niet onderhandeld gaat worden met de FNV Horecabond, komen er acties bij McDonald's waarbij die van vandaag de eerste zijn.
Provincie:
Tag(s):