zondag, 15. januari 2006 - 19:48

ADO Den Haag komt te laat op gang

ADO Den Haag is de winterstop niet doorgekomen. Een 0-3 opgelopen achterstand tegen FC Utrecht kon nog worden goedgemaakt tot een 2-3 stand, maar verder kwam de ploeg van trainer Frans Adelaar niet.

Vorig seizoen won ADO Den Haag in eigen huis nog met 1-0, maar na ruim 22 minuten was al duidelijk dat deze stand niet herhaald zou worden.

Robin Nelisse kreeg toen erg veel vrijheid op de rechterkant en gaf de bal voor op Dave van den Bergh. De linksbuiten, die speelde vanwege de blessure van Nassir Maachi, haalde direct uit en had geluk dat zijn inzet van richting werd veranderd door Daniël Rijaard: 0-1.

Vijf minuten later volgde al de 0-2. Robin Nelisse startte een soloactie en liep in het strafschopgebied zijn persoonlijke bewaker Jan-Paul Saeijs wel erg gemakkelijk voorbij en rondde af met een boogballetje. ADO Den Haag, dat vooral in de openingsfase enkele kleine kansjes kreeg, probeerde het wel, maar de echte overtuiging ontbrak.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Al besliste Dwight Tiendalli al vroeg de wedstrijd. In de 51e minuut rondde hij met het hoofd een lange vrije trap van de rechterkant van Joost Broerse af: 0-3. Uitgerekend oud-Utrecht-held Michael Mols bracht daarna de spanning terug in de wedstrijd. Hij profiteerde van een wijfelende Joost Broerse die een terugspeelbal wilde laten lopen voor keeper Joost Terol. Terol trapte de bal op Mols, die vervolgens de bal simpel in een leeg doel kon trappen: 1-3. Zijn eerste doelpunt in het tenue van de Hagenaars.

Het publiek ging vervolgens weer achter de ploeg staan. Omdat Utrecht verzuimde de wedstrijd op slot te gooien, bleef ADO Den Haag hoop houden. Vooral toen Joost Broerse hands maakte in een luchtduel met Geert den Ouden, daarvoor geel kreeg en de ADO-aanvaller in blessuretijd vanaf elf meter de 2-3 binnentrapte. De tijd was daarna te kort om nog een serieus offensief te starten.