zondag, 26. februari 2006 - 0:22

ADO klopt Vitesse

ADO Den Haag lijkt langzaam uit het dal te klimmen. De ploeg van trainer Frans Adelaar boekte opnieuw een zege. In het Zuiderparkstadion werd Vitesse met 2-0 aan de kant gezet. Voor de Arnhemmers was het alweer de vierde competitienederlaag op rij.

De doelpunten vielen beide voor rust en kwamen op naam van Joonas Kolkka. De Fin kreeg in de tiende minuut de bal aangespeeld door Edwin de Graaf en haalde vervolgens vanaf twintig meter verwoestend uit om Harald Wapenaar kansloos achter te laten. Vlak voor het rustsignaal besliste de aanvaller met opnieuw een afstandschot de wedstrijd in het voordeel van ADO Den Haag.

Door de overwinning mag ADO weer aanspraak maken op de plaatsen waarbij nacompetitie wordt ontlopen. Vitesse blijft op de elfde plaats steken.