vrijdag, 13. oktober 2006 - 23:34

ADO komt adem tekort tegen Twente

Voor ADO Den Haag gaat het seizoen er steeds somberder uitzien. De ploeg van Frans Adelaar verloor vanavond in eigen huis van FC Twente met 1-2. Voor de club is dat de zesde nederlaag in de competitie en de vierde in het Zuiderpark.

ADO moest lijdzaam toezien hoe een 1-0 voorsprong, na een fraaie goal van Michael Mols in de eerste helft, via een knullig incident uit handen werd gegeven. Na een ongelukkige kopbal uit een corner van Alberto Saavedra richting eigen doel kwam Stijn Vreven zijn keeper Robert Zwinkels te hulp. De Belg haalde de bal heldhaftig van de doellijn, maar gebruikte daarbij zijn hand met rood tot gevolg. Blaise N'Kufo scoorde uit de toegekende penalty 1-1.

Na die treffer zetten de bezoekers een waar slotoffensief in, waarbij het ADO compleet omsingelde. Het was een kwestie van tijd voordat de Tukkers zouden toeslaan. In de 74e minuut gebeurde dat dan ook: Kennedy Bakircioglu besliste het duel met een rake kopbal.