donderdag, 9. november 2006 - 23:22

ADO legt Ajax geen strobreed in de weg

Met het oog op de competitieverplichtingen van komend weekeind weigerden zowel Ajax (PSV) als ADO Den Haag (Sparta) zich vanavond in het bekertoernooi bovenmatig in te spannen. De angst voor blessures en eventuele kaarten leverde in de ArenA een parodie op een bekerwedstrijd op.

Geen enkele strijd en beleving viel er in Amsterdam te bespeuren. De ploeg van trainer Henk ten Cate spon er garen bij. Ondanks dat de oefenmeester Wesley Sneijder, Tom de Mul, Urby Emanuelson en Gabri naast het elftal liet, was het surplus aan kwaliteit bij de thuisploeg het poeslieve ADO te machtig.

Tekenend voor het gebrek aan inzet bij de Hagenezen was de 1-0 van Jaap Stam. De verdediger kon ongehinderd opstomen, afleggen op Mauro Rosales en de voorzet van de Argentijn ook nog zelf met het hoofd afronden. Enige andere hoogtepunt uit de eerste helft vormde een knal van Edgar Manucharyan op de lat.

Het tweede bedrijf bood al evenmin voetbalplezier. Waar Ajax in de eerste helft nog wel iets van dadendrang tentoonspreidde, was daar na rust niets meer van te zien. Het gaf Michael Mols de kans het povere ADO ook nog aan een doelpunt te helpen toen hij door Tininho vrij voor Stekelenburg werd gezet. De Ajax-goalie maakte de inzet van de spits echter ongedaan.

Geschrokken van de kans leefde Ajax nog eenmaal op. Rosales vond Huntelaar, die de bal in de zestien op de borst aannam en alleen voor doelman wel deed wat Mols even eerder naliet.
Categorie:
Tag(s):