zondag, 16. april 2006 - 21:52

ADO mag PSV dankbaar zijn

PSV kan aanstaande week een bosje bloemen uit Den Haag verwachten. Door de nederlaag van NAC tegen PSV (2-6) is ADO Den Haag namelijk ook volgend seizoen weer te bewonderen in de eredivisie.

Zowel ADO Den Haag en Sparta waren bij winst zeker van lijfsbehoud. Beide ploegen hadden geen trek om onnozele tegendoelpunten tegen te krijgen en speelden in het begin van de wedstrijd vanuit een gesloten defensie. Toch was het voor de toeschouwers geen vervelend duel om naar te kijken. Met veel strijd gingen beide teams de strijd aan en na een nerveus begin speelden zowel de Hagenaars als de Roterdammers vol op de aanval. Door de tussenstand in Breda wisten de teams dat ze al zeker waren van lijfsbehoud en wilden ze er voor de supporters in het kolkende Zuiderpark een boeiende wedstrijd van maken.

Sparta trok uiteindelijk aan het langste eind. Eerst was het halverwege tweede helft ras-Hagenees Ricky van den Bergh die zijn ploeg op voorsprong schoot. Vier minuten later zette Ivan Cvetkov de 0-2 eindstand op de borden.