maandag, 20. november 2006 - 14:32

ADO verliest trainer en hoofdsponsor

Frans Adelaar is opgestapt als trainer van ADO Den Haag. Zijn vertrek komt een dag na de gestaakte wedstrijd (0-3) tegen Vitesse.

Na overleg tussen Adelaar en het bestuur is de conclusie getrokken dat Adelaar zijn taken niet meer op normale wijze kan uitvoeren en er een onwerkbare situatie is ontstaan. Adelaars taken zullen voorlopig worden waargenomen door assistent Lex Schoenmaker, die maandag al de training leidde.

Algemeen directeur Piet van der Pol zei dat de sportieve situatie van de club, ADO staat laatste in de Eredivisie, geen invloed heeft gehad op de beslissing. "Zondag is de directe aanleiding geweest. Door alle gebeurtenissen zijn we niet eens aan de sportieve kant toegekomen. Dit is zeer teleurstellend. We zijn ook zeer boos op de kleine minderheid van supporters die trainer, spelers en bestuurders ernstig heeft bedreigd. We zullen er alles aan doen om deze mensen op te sporen en te straffen."

Zondag betraden zo'n honderd supporters na 66 minuten bij een 0-3 stand voor de bezoekers het veld van het Zuiderpark. Daarvoor forceerden de fans van Midden-Noord een hek. Daarop besloot scheidsrechter Ruud Bossen het duel te staken.

Onder de supporters heerst al lange tijd onvrede over de resultaten van de hekkensluiter in de eredivisie. ADO Den Haag heeft momenteel slechts vijf punten uit twaalf wedstrijden. Adelaar is dit seizoen de eerste trainer in het Nederlandse betaald voetbal die zijn baan verliest.

De 46-jarige Adelaar kwam in de zomer van 2004 naar Den Haag. In de twee seizoenen dat hij trainer was, werd hij veertiende en vijftiende met ADO. In het verleden werkte de Utrechter bij FC Utrecht, Akrakitos en De Graafschap.

De chaos bij ADO Den Haag neemt alleen maar toe. Maandagmiddag werd bekend dat zorgverzekeraar SR zich terugtrekt als hoofdsponsor van de club uit de Hofstad.

SR, een afkorting van Stad Rotterdam en onderdeel van DSW, is shirtsponsor van ADO en verzorgt tevens alle tenues voor de jeugdteams. Het lijkt zeer aannemelijk dat het besluit van de hoofdsponsor te maken heeft met de supportersacties van zondag.
Categorie:
Tag(s):