zondag, 19. november 2006 - 16:27

ADO-Vitesse voortijdig gestaakt

De wedstrijd ADO Den Haag-Vitesse is in de 66e minuut bij een 0-3 voorsprong voor de Arnhemmers gestaakt vanwege supportersrellen. Nadat Esajas de 0-3 op de borden had gezet, was het de supporters van de thuisploeg welletjes. Zij bestormden het veld, wat arbiter Bossen ertoe noopte het duel te staken.

Dat er onheil in de lucht hing, was voor de wedstrijd al voelbaar. De fans hadden de ingang van de businessclub dichtgekit uit onvrede over de magere resultaten. Een nakend verlies tegen Vitesse was de druppel die de emmer bij de fans deed overlopen.

De frustratie begon al vroeg in het duel toen Pascal Bosschaart na twaalf minuten de doorgebroken Fred Benson wilde achterhalen en daarbij volgens Bossen een overtreding nodig had. Het leverde de linksback rood op en Vitesse een penalty, die door Lazovic werd benut. Met de vroege voorsprong op zak leunde de ploeg van Aad de Mos rustig achterover en liet het ADO het spel maken. Daar had de hekkensluiter in de Eredivisie grote moeite mee, waardoor Vitesse nauwelijks in de problemen kwam.

Direct na rust volgde de knock-out voor ADO. Anduele Pryor bekroonde een assist van Benson. Met een van richting veranderd schot maakte Etienne Esajas de malaise voor de residentieclub compleet.