vrijdag, 23. juni 2006 - 23:23

Advocaat naar huis na nederlaag tegen Zwitsers

Zuid-Korea is er niet in geslaagd het succesvolle WK van 2002 een mooi vervolg te geven. De ploeg van trainer Dick Advocaat verloor vanavond met 2-0 van een sterker Zwitserland en kan al na de eerste groepsfase huiswaarts keren.

De Aziaten moesten eigenlijk winnen in de wetenschap dat Frankrijk de Togolezen aan de kant zou schuiven. Hoewel de Koreanen in beide helften enkele goede mogelijkheden kregen, bepaalden de Zwitsers het tempo en kreeg die ploeg ook de beste mogelijkheden.

Aan de beslissende 2-0 van Frei hing een buitenspelluchtje. De grensrechter vlagde, waarop doelman Lee niet meer alert reageerde op de schuiver van de Zwitsers. Scheidsrechter Elizondo overrulde zijn assistent - terecht - omdat de steekpass nog door een verdediger werd getoucheerd.

Daarna was het verzet gebroken en leverde het spel van Zuid-Korea alleen nog enkele gele kaarten op. Zwitserland werd groepswinnaar zonder een tegentreffer te incasseren en mag die mooie serie in de achtste finales proberen te continueren tegen Oekraine (Keulen, 26 juni, 21:00).
Categorie:
Tag(s):