vrijdag, 14. april 2006 - 9:33

Aeroflot treed toe tot Sky Team

Moskou

SkyTeam maakt bekend dat internationale reizigers vanaf vandaag direct toegang hebben tot een uitgebreid netwerk in Rusland, nu Aeroflot officieel het tiende lid van de alliantie is geworden. SkyTeam is de eerste mondiale luchtvaartalliantie die een Russische luchtvaartmaatschappij als lid mag verwelkomen.

Met de toevoeging van Aeroflot zal SkyTeam circa 373 miljoen passagiers bedienen met bijna 15.000 dagelijkse vluchten naar 728 bestemmingen wereldwijd in meer dan 149 landen. In Moskou is een officiële welkomstceremonie gehouden met de belangrijkste bestuursleden van alle SkyTeam-maatschappijen.

“De uitbreidingsstrategie van SkyTeam is simpel – de alliantie streeft ernaar om alle bestemmingen te bedienen waar onze reizigers naar toe willen,� aldus Jean-Cyril Spinetta, voorzitter en chief executive officer van Air France. “Nu we Aeroflot in de alliantie mogen verwelkomen, omvat ons netwerk nieuwe markten in Rusland en Oost-Europa, die voor een nog grotere vraag van passagiers zorgen. Met de toevoeging van Sheremetyevo International Airport en vooral de opening van de nieuwe Aeroflot terminal 3 in 2007brengt SkyTeam alle wereldmarkten letterlijk dichter bij elkaar via een hubnetwerk dat de wereld omspant en dat onze passagiers een bredere toegang en meer aansluitingen biedt met Europa, Azië en de rest van de wereld.�

Aeroflot, de grootste luchtvaartmaatschappij in Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (Commonwealth of Independent States, CIS), heeft in de afgelopen vijf jaar een grote vooruitgang geboekt, waardoor de maatschappij heeft kunnen voldoen aan de service- en veiligheidsniveaus van de meest efficiënte luchtvaartmaatschappijen ter wereld. In oktober 2005 heeft Aeroflot met succes de International Operational Safety Audit (IOSA) van de International Airline Transport Association (IATA) doorstaan, waarmee haar hoge operationele standaarden zijn erkend. In 2005 werd de luchtvaartmaatschappij ook bekroond voor Onboard Service Improvement Excellence door Skytrax, een vooraanstaand research- en adviesbureau voor luchtvaart en luchttransport.
Categorie:
Tag(s):