zaterdag, 30. september 2006 - 13:57

‘AWACS-toestel stort neer in Schinveld’

Schinveld

Een AWACS-toestel van de NAVO-vliegbasis in het Duitse Geilenkrichen is zaterdagochtend neergestort op het Burgemeester Adams Sportpark in Schinveld. Voor diverse hulpverleners was dit de aanleiding om het rampenplan in werking te zetten, dat eens in de vier jaar moet worden getest.

Een oude uitgebrande stadsbus vormde het decor voor de NATO-brandweer van het vliegveld, die de brand van het ‘toestel’ snel onder controle had. In een aparte container van SFOR zat de AWACS-bemanning vastgegespt in hun stoelen. De brandweer moest zich door een rookwolk heenwerken om de gewonde bemanningsleden uit het gecrashte toestel te redden.

Aan de andere kant van het sportpark, was het restaurant in kasteel Heyenhoven ook geraakt door het neergestorte toestel. Diverse bezoekers moesten worden geëvacueerd door de Nederlandse hulpdiensten. Voor de inzet van brandweer, politie en de mobiele medische teams werd de Rijksweg N274 tussen Brunssum en Schinveld helemaal afgesloten voor het verkeer.

Alle betrokken instanties zullen na afloop van de rampenoefening uitgebreid de inzet en het verloop van de oefening evalueren.
Provincie:
Tag(s):