zaterdag, 11. maart 2006 - 9:22

‘De Grote stap’ in Blauwestad

Groningen

'De Grote Stap' is een serie over creatieve uitdagingen, lang gekoesterde dromen, enorme bevlogenheid, keihard werken en Groningse nuchterheid. Op zaterdag 11 maart van gaat een serie over Blauwestad van start. In de nieuwe achtdelige real-life documentaire ‘De Grote Stap’, die te zien is bij RTL 7, staan de belevenissen van de mensen achter Blauwestad en de toekomstige bewoners centraal.

De camera volgt de makers van dit prestigieuze woonproject in het landelijke Groningen en enkele gezinnen die de stap nemen om in het nieuw ontgonnen gebied te gaan wonen. De families beginnen een nieuw leven en hebben daarbij te maken met een verscheidenheid aan experts: van beleidsmakers tot stedenbouwkundigen, van architecten tot makelaars, van aannemers tot loonbedrijven.

Gedurende acht afleveringen is te zien hoe Blauwestad langzaam gestalte krijgt en hoe het de makers en de bouwers vergaat. Allerlei ontwikkelingen rond de kavelverkoop, het bouwrijp maken van het gebied, het aanleggen van de infrastructuur en de aanloop naar een uiteindelijke oplevering bezorgen de Blauwestadmakers veel werk. In de serie komen positieve, negatieve en verrassende ervaringen aan bod.

Voor de inwoners van de regio betekent het wellicht een stuk herkenning omdat zij de ontwikkelingen van dichtbij hebben kunnen volgen. Nog een keer een terugblik op hoe het was voordat het Oldambtmeer is ontstaan, hoe de infrastructuur gestalte krijgt en een kijkje achter de schermen bij de architecten die stoeien op de tekentafel om tot iets bijzonders te komen.
Provincie:
Tag(s):