dinsdag, 26. september 2006 - 9:46

‘De Moules van Sphinx’ wegens succes verlengd!

Maastricht

De drie tentoonstellingen over de geschiedenis van de Sphinx in Centre Céramique Maastricht zijn een groot succes. Sinds 3 september hebben bijna 3000 mensen de tentoonstellingen van zowel de archieffotto’s, de Art Deco serviezen en de Moules van de Sphinx bezocht.Wegens de vele positieve reacties wordt de tentoonstelling van de Moules een aantal weken verlengd en zal pas na zondag 22 oktober worden afgebroken.

De allereerste tentoonstelling over de ‘moules van de Sphinx’ vertelt aan de hand van meerdere bekende en onbekende modellen en mallen het scheppingsproces van het Maastrichts aardewerk. Dit verhaal over de moulen is aangevuld met een 40 m2 grote vitrinebak waarin honderden mallen als een ‘gesamtskunstwerk’ gepresenteerd wormen. De moulescollectie zal na 22 oktober opgeslagen en voorlopig niet meer aan het publiek getoond worden.

De mallententoonstelling maakt onderdeel uit van een viertal aardewerktentoonstellingen in Centre Céramique. Er worden drie tentoonstellingen over de aardewerkfabriek Sphinx gepresenteerd. Drie facetten van het productieproces worden belicht: in de fototentoonstelling ‘Decor Maastricht - 03.09.06 t/m 29.10.06’ komt het leven in de fabriek aan bod. Het werkproces wordt getoond in ‘De Moules van Sphinx - 03.09.06 t/m 27.09.06’ en het eindresultaat, het product, is te zien in de tentoonstelling
Provincie:
Tag(s):