donderdag, 18. mei 2006 - 11:23

‘De Zonnebloem kleurt je wereld’

Heerenveen

De afdeling Heerenveen van de Nationale Vereniging de Zonnebloem heeft donderdag in het kader van de actie ‘De Zonnebloem kleurt je wereld’ een veldje met zonnebloempitten ingezaaid. Dit gebeurde aan de zonnebloemstraat in Heerenveen.

De gedachte van de vereniging is om in diverse gemeenten een veldje met zonnebloemen in te zaaien. Als de bloemen in september in bloei zijn gekomen, is het de bedoeling ze naar zieken of gehandicapten te brengen. Het ‘officiële’ moment daarvoor is 10 september, namelijk op Nationale Ziekendag. Zo vraagt de Zonnebloem aandacht voor de vereenzaming onder mensen die door lichamelijke beperkingen nauwelijks de deur uit kunnen.

Veel mensen kennen de Nationale Vereniging de Zonnebloem vooral van de aangepaste vakanties. Maar het bezoekwerk vormt sinds jaar en dag het hart van de Zonnebloem. Samen brengen de vrijwilligers elk jaar meer dan 1 miljoen bezoekjes aan 60.000 oude, zieke en gehandicapte mensen. ‘Ontmoeting met hart en ziel’ is het jaarthema van de Nationale Vereniging De Zonnebloem waarbij ook deze week de publiekscampagne is gestart.
Provincie:
Tag(s):