donderdag, 23. februari 2006 - 21:13

‘Het gevecht om de stem van de Noorderling’

Amsterdam

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart, was er in de Buiksloterkerk donderdag een groot lijsttrekkersdebat met alle politieke partijen uit Amsterdam-Noord. Alle 11 lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen in Noord gingen met elkaar de strijd aan om de gunst van de kiezer. Het debat werd geleid door de Parooljournalist Paul Vugts en journalist, schrijver over Amsterdam-Noord, Jan Donkers.

In de eerste ronde vertelden de lijsttrekkers waarom zij vinden dat u op hun partij moet stemmen. De tweede ronde was voor het publiek, maar daar wilde menigeen niet op wachten en de lijsttrekkers werden dan ook regelmatig onderbroken. Vooral de aantasting van het sociale huurbeleid in Amsterdam-Noord was een hekel punt. Ook de komst van de hoogbouw aan de IJ-oever en mogelijk zelfs aan de IJdoornlaan zorgde voor de nodige reacties.

Over een ding waren alle 11 partijen het eens: in het stadsdeel is een groot tekort aan werkgelegenheid en stageplaatsen. Dit punt staat bij iedere partij hoog op de agenda. Het debat bleek een groot succes, de kerk was geheel gevuld met belangstellenden.
Provincie:
Tag(s):