vrijdag, 26. mei 2006 - 8:35

‘Jouw stad in één huis’

Groningen

De gemeente Groningen houdt zaterdag 17 juni een open dag. Thema van de dag is ‘Jouw stad in één huis’. Onder één dak, het stadhuis aan de Grote Markt, kunnen Stadjers zien wat de gemeente Groningen allemaal doet en aan welke plannen de gemeente werkt. Ook kunnen zij die dag kennismaken met het nieuwe Groninger stadsbestuur.

Tijdens ‘Jouw stad in één huis’ is er van 10.30 tot 16.00 uur van alles te zien, te doen en te beleven in en rond het stadhuis. Van een film over nieuwe tramlijn tot informatie over digiD. Naast serieuze informatie zijn er diverse leuke activiteiten. Bezoekers kunnen op de foto met burgemeester Wallage en geliefden kunnen in de trouwzaal hun trouwbelofte laten herbevestigen. Voor kinderen is er een leuke speurtocht en natuurlijk presenteren brandweer en Milieudienst hun mooiste wagens. Ook hebben bezoekers de mogelijkheid hun conditie te laten testen. Bezoekers kunnen die dag ook kaarten winnen voor het bijwonen van een wedstrijd van FC Groningen vanuit de gemeentelijke skybox in de Euroborg.

Met ‘Jouw stad in één huis’ wil de gemeente zich op een laagdrempelige manier aan de Stadjers presenteren en laten zien welk werk de gemeente eigenlijk allemaal doet.

Het volledige programma staat vanaf 1 juni op STadhuis
Provincie:
Tag(s):