maandag, 6. november 2006 - 13:30

‘Net-niet-echt-vliegen’ was een succes

Lelystad

Afgelopen weekend hebben piloten in spe het gehele weekend ‘gevlogen’ tijdens het Flightsimweekend in het Aviodrome in Lelystad. Het flightsimweekend is een van de grootste evenementen op het gebied van flightsimulator.

Afgelopen zaterdag en zondag ontmoetten de gezagvoerders elkaar in het Aviodrome in Lelystad tijdens het jaarlijkse evenement. Men vliegt met officiële kaarten, praten pilotentaal en sommigen lijken wel echt piloot in een echt pilotenuniform.

Naast hun gewone baan zijn veel Nederlanders s'avonds een paar uur ‘piloot’ . Ze vliegen naar bestemmingen over de hele wereld. Een heuse jumbojet sturen zij professioneel naar de Verenigde Staten of dichter bij huis maken ze een vlucht binnen Europa. Niet vanaf schiphol, maar vanuit hun eigen huis. Achter hun computer gaat de knop om, en wordt een simulatie opgezet die erg veel weg heeft van de werkelijkheid.

Waar de één met een joystick achter de computer zitten, zijn anderen weer bezig in een echte cockpit, die via allerlei kabels verbonden is met hun computers. Er waren diverse Nederlandse en buitenlandse FlightSim clubs aanwezig die de bezoekers op honderden computerschermen een kijkje lieten nemen in de wereld van het ‘net-niet-echt-vliegen’.
Provincie:
Tag(s):