vrijdag, 20. oktober 2006 - 11:01

“Ite en Geniete�

Leeuwarden

Het is goed “Ite en Geniete� in Friesland. Om de Friese culinaire hoogstandjes nog meer bekendheid te geven zijn Leeuwarden en Friesland onderwerp van een speciaal tv-programma: “Oma’s keukengeheimen�.

Op uitnodiging van Expeditie Leeuwarden en Fryslân Marketing is een aflevering van dit programma opgenomen in de Friese hoofdstad. Vrijdag 20 oktober om 18.05 uur wordt het programma uitgezonden op Nederland 2. Later vindt er ook nog uitzending in Vlaanderen plaats, via de commerciële zender Vitaya.

De tv-ploeg bezocht in het monumentale centrum van Leeuwarden onder andere de verschillende culinaire winkeltjes, Boomsma's Distilleerderij, de vrijdagsmarkt en het keramiekmuseum Princessehof. Aan het einde van hun culinaire ontdekkingstocht zijn de dames gaan koken in de kelder van het Stadhuis aan het Raadhuisplein. Vervolgens werd het eten in de Oranjezaal opgediend.

Als bijdrage aan de beeldvorming van Friesland en Leeuwarden zijn dit soort programma’s belangrijk. Zeker de Vlamingen hechten veel belang aan een goede culinaire kwaliteit. Deze wordt door Friesland in veel variëteiten en op veel plaatsen geboden. Ook het herfstnummer van het toeristisch magazine 'Beleef Friesland' besteedt daarom aandacht aan “Ite en Geniete� in Friesland�.
Provincie:
Tag(s):