dinsdag, 14. maart 2006 - 9:04

‘Oppassers’ letten op de vrouwtjes

Amsterdam

Afgelopen week heeft de politie van Amsterdam drie vrouwen uit handen van zogenaamde ‘oppassers’ bevrijd. De slachtoffers werden vastgehouden in een woning in Slotermeer. Zowel de vrouwen als de verdachten zijn afkomstig uit een Oostblokland. De dames werden in hun land van herkomst geronseld om in Amsterdam in de horeca te gaan werken.

Eenmaal in Nederland werden zij onder dwang, waarbij fysiek geweld en bedreigingen niet werden geschuwd, in de prostitutie te werk gesteld. Er werd de slachtoffers voorgehouden dat zij een geldschuld hadden naar hun zogenaamde werkgevers en moest worden terugverdiend door middel van prostitutie.

De zaak kwam aan het rollen toen er informatie bij rechercheurs van het Bureau Zedenpolitie binnenkwam. Onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam werd een tactisch rechercheonderzoek ingesteld. De woning werd achterhaald en onder observatie genomen. Vrij snel werd besloten de woning binnen te vallen. De verdachten konden zonder problemen worden aangehouden. De slachtoffers zijn direct door specialisten opgevangen en is slachtofferhulp aangeboden. Het rechercheonderzoek duurt nog voort.
Provincie:
Tag(s):