vrijdag, 3. maart 2006 - 13:33

‘Rondkomen’ wegwijzer van financiële regelingen

Breda

Wethouder Marja Heerkens presenteerde vrijdag de nieuwe editie van de gids “Rondkomen in Breda�. De gids is bedoeld als wegwijzer in alle tegemoetkomingen en financiële regelingen die er zijn om mensen met een minimuminkomen te helpen.

Vanochtend reikte wethouder Marja Heerkens van Sociale Zaken, Arbeidsmarktbeleid en Welzijn het nieuwe boekje uit aan bezoekers van de balie SAW in het stadskantoor. Mevrouw J. van den Bosch, voorzitter van de Bredase cliëntenraad Sociale Zaken, nam namens de cliënten het eerste exemplaar in ontvangst.

In Breda moeten ruim 8.000 huishoudens rondkomen van een minimuminkomen; één op de negen gezinnen. Voor hen is er gemeentelijke steun, in de vorm van bijzondere bijstand, inkomensondersteuning en de BredaPas. Ook zijn er tal van landelijke regelingen. Marja Heerkens: “Mensen moeten maar zien hoe ze wegwijs worden in al die regelingen en voorzieningen. Met de vele recente wijzigingen in bijvoorbeeld het zorgstelsel is dat nog niet zo makkelijk. Vandaar dat wij ieder jaar deze gids uitbrengen.�

Uiterlijk 6 maart ligt de gids ‘Rondkomen in Breda’ op de mat bij de ongeveer 5.000 inwoners die een uitkering van de gemeente krijgen. Het boekje is ook gratis verkrijgbaar bij de balie SAW in het stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan 10.
Provincie:
Tag(s):