woensdag, 15. maart 2006 - 18:03

‘The Godfather' beiert straks over Zwolle

Zwolle

Stadsbeiaardier Roy Kroezen speelt, ter gelegenheid van de boekenweek, op zaterdag 18 maart 2006 tussen 13.30 en 14.30 uur, muziek uit wereldberoemde films op de beiaard van de Peperbus. Die dag speelt hij thema’s uit verfilmde boeken en muziek uit musicals waaraan een boek ten grondslag ligt.

Het thema van de boekenweek dit jaar, ‘Boem Paukeslag’, is een interessante reden voor de stadsbeiaardier om hieraan mee te doen. Hij speelt onder andere muziek uit de films ‘The Godfather’, ‘Schindler’s List’, en ‘The English Patient’.

Verder speelt de stadsbeiaardier de muziek bij de aftiteling van de films van Pipi Langkous en de muziek ‘Bright eyes’ uit Watership Down (Waterschapsheuvel). Daarnaast speelt hij wereldberoemde melodieën uit oudere films en musicals die hun oorsprong in een boek vinden zoals ‘Sunrise sunset’ uit Fiddler on the Roof, ‘Over the Rainbow’ en ‘Ding dong the witch is dead’ uit The Wizzard of Oz.

Ook vindt op deze dag in de bibliotheek een muziekestafette plaats waaraan tien koren en orkesten meewerken.

Een jaar geleden is, tijdens de restauratie van de Peperbus, ook de beiaard van de toren met vier klokken uitgebreid. Hierdoor is het nu ook mogelijk om eigentijdse muziek vanaf het carillon van de Peperbus te laten horen.
Provincie:
Tag(s):