maandag, 12. juni 2006 - 14:48

‘Typisch Twents’ 16 juni op het Stationsplein

Enschede

Het in februari afgeblazen evenement ‘Typisch Twents’ van de Februari Muziekmaand Enschede gaat toch door. Typisch Twents wordt op vrijdagavond 16 juni alsnog gebracht, in samenwerking met het Enschede Muziekfestival. Het gratis muziekevenement begint om 20.30 uur op het Stationsplein van Enschede, aansluitend aan de wedstrijd Nederland – Ivoorkust. Deze WK-wedstrijd is vanaf 18.00 uur te volgen via een groot scherm op het podium.

Typisch Twents wordt gepresenteerd door Opa Beelen, beter bekend als de opa van de bekende 3FM-DJ Giel Beelen, en acteurs Laurens ten Den en Esther Pierweijer van ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’. De opening bestaat uit een samenwerking van het Korps der vm Schutterij, Pardoes, SICUG en AKOMA die samen met ENorm, Bert Heerink en Tessa Boomkamp “We Will Rock You� ten gehore brengen. Daarna volgen diverse optredens van artiesten die hun roots in de Twentse regio hebben zoals André Manuel, Jan Vayne , Bert Heerink, Erik Mesie, Peter Groot Kormelink als de Heeren van Oranje, de Tafel van Elf, ENorm, Half Past Nine, Next Item, Blend en The Gonnagles.

Het Stationsplein is dit jaar een nieuwe locatie voor het buitenprogramma van het Enschede Muziekfestival. De nieuwe plek is noodzakelijk vanwege de benodigde grootte van het podium voor zowel Typisch Twents op 16 juni als Queen in Concert op zaterdag 17 juni. Zo verrijst er naast de bouwlocatie van het nieuwe Muziekkwartier een tweede stadshart tijdens het Enschede Muziekfestival dat komende vrijdag oranje zal kleuren tijdens de voetbalwedstrijd van ons nationale elftal.
Provincie:
Tag(s):