vrijdag, 10. november 2006 - 13:31

Afellay kon zonder gevolgen spelen, maar ontbreekt

Ibrahim Afellay mag zijn keuze tussen Marokko en Nederland nog even uitstellen, want hij zit niet bij de selectie van Oranje. De KNVB maakte bekend dat de PSV'er toch zonder gevolgen had kunnen spelen.

"Hij had dan niet aan Oranje vastgezeten. Dat hebben we bij de wereldvoetbalbond nagevraagd�, benadrukte een woordvoerder van de voetbalbond. Hoewel de keuze dus niet onomkeerbaar was, vond bondscoach Marco van Basten het niet verstandig Afellay te laten spelen. "Hij moet gewoon even goed nadenken. Het is een moeilijke keuze. We willen niet dat Afellay spijt van zijn beslissing krijgt. Dat zou heel zonde zijn.�

Van Basten sprak woensdagavond langdurig met Afellay. "Ibrahim heeft toen aangegeven dat hij voor zijn definitieve besluit nog een keer persoonlijk met ons wilde praten�, legde Van Basten tijdens de presentatie van zijn selectie uit. "Dat lukte niet meer voor vrijdag. Daarom hebben we hem niet geselecteerd. Ik heb overigens wel het gevoel dat Afellay voor Oranje kiest. Ik heb daar geen concrete aanwijzingen voor. Dat zegt mijn gevoel.�

De verrassingen in de selectie van Oranje zijn David Mendes da Silva en Evander Sno. Beide spelers werden niet eerder opgeroepen voor het Nederlands elftal en debuteren zodoende.

Naast Afellay ontbreken Danny Koevermans en Sander Boschker, die wel in de voorselectie zaten. Zij hadden kunnen debuteren in de Oranje-selectie. Ook de AZ-spelers Demy de Zeeuw, Barry Opdam en Tim de Cler overleefden de schifting niet, evenals de Ajacieden John Heitinga en de nog niet fitte Ryan Babel

Desondanks is Ajax hofleverancier. De club levert met Maarten Stekelenburg, Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro, Klaas Jan Huntelaar en Wesley Sneijder vijf spelers. Aanvoerder Edwin van der Sar is er niet bij. De doelman koos er voor een interland over te slaan.

De complete selectie van Oranje:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Chelsea), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Urby Emanuelson (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (Hamburger SV), André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Denny Landzaat (Wigan Athletic), Hedwiges Maduro (Ajax), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Ajax), Evander Sno (Celtic), Rafael van der Vaart (Hamburger SV).

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).
Categorie:
Tag(s):